Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/smykker-mand.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601
Mænd har båret smykker i gennem tiderne. | Smykker-mand.dk
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/smykker-mand.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 601

Herresmykker/historie

Mænd kan se mere rigtig godt ud, når herresmykker fuldfører deres stil. Herresmykker har i flere hundrede år været brugt som tegn på magt, indflydelse og rigdom. Historien om herre smykker starter i stenalderen.

Der er i Sydafrika blevet fundet beviser på at herresmykker var lavet af bløddyr for omkring 100.000 år siden. Smykker blev også lavet i andre materialer som tænder, skaller, træ og ben, som blev udformet i mønstre. Samtidig kunne disse materialer også bruges til fastgørelse af tøj. Nogle blev forhandlet med fødevarer og varer som valuta.

Smykker til mænd har været et brugt middel indenfor godhed, healing, og forkastning af onde kræfter. Længere forud i historien for ca 7000 år siden begyndte smykkerne at optræde imetaller, og dette gjorde i særdeleshed også smykker såvel som herresmykker mere populære. Guld var kendt hos den rigere befolkning som Egyptens Faraoner,og dette guld var forholdsvis nemt at arbejde med og var smukt, så derfor blev det ofte brugt til udsmykning og pynt. Faraoner havde alle former for herresmykker som guld armbånd, vedhæng, halskæder, arm manchetter, brystplader, øreringe til mænd, hovedstykker og fodlænker. Når herresmykker blev båret omkring armen eller halsen signalerede det beskyttelse, magt, rigdom og ikke mindst så viste det en status. Når faraonerne døde ville jo mere guld og smykker de blev begravet sammen med fortælle om hvordan og hvor meget denne farao ville blive husket.

Smykker for menn og den Norske mode er helt i top.  Marjoe.no

Under middelalderen gik mænd meget med herresmykker. Det blev også kendt at konger og dronninger nærmest overpyntede deres krone og stol med guld og juveler. Smykker blev også brug ttil at adskille de forskellige klasser. Dengang var det ikke kun damer som dominerede med smykkerne, men dog var der stadig en forskel mellem mænd og kvinder. Hvis man under det romerske imperium bar halskæder med en fisk som symbol kaldet ichthys, blev dette betegnet som en adgang til hemmelige kristne møder og forbudte ritualer. Dengang gik gik kvinder med smykker for at se godt, men mænd gik medherresmykker for at udvise noget. Der var dog også nogle herresmykker der kun var til pynt. Disse herresmykker under det romerske imperium var dog også lidt mere moderne end under middelalderen. Herresmykker i dag kan sagtens sammenlignes med herresmykker dengang da mange af materialerne som tungsten, stålog læder går igen.

Herresmykker blev også påvirket under tiden med Napoleon. Herresmykkerne blev hurtigt populære under hans tid.De gamle slags herresmykker blev skiftet ud, og dette var en meget innovativtid indenfor herresmykker. Det med at herresmykker skal udvise magt og rigdom ligger dog stadig også i vores natur den dag i dag.

Comments are closed.